vászonképstúdió
1074 Budapest, Dohány u. 86.
Telefon: +36 30/434-6353
e-mail: info@vaszonkepstudio.eu

Milyen technológiával és milyen alapanyagokra készülnek a vászonképek?

A rendelés folyamatában lehet választani két alapanyag közül a vászonképek elkészítéséhez.

Fényes galleria vászon:

370 g/m2 súlyú természetes fehér színű, félfényes felületű  pamut és poliészter szövésű közepesen  strukturált vászon.  Kimagaslóan nagy színterű, kimondottan ajánlott fotók nyomtatására. kiválóan feszíthető, művészi  reprodukciók készítésére is ajánljuk.
Nyomtatás kimagaslóan magas dinamikus színeket eredményez az EPSON SureColor SC‐S80610 ‐ 1 x 10 color géppel nyomtatva. PANTONE Solid Coated Colours színek 98,2%-át visszaadja1 a PANTONE MATCHING SYSTEM®-nek megfelelően a Pantone értékelése és tanúsítványa szerint. Ha igazán gyönyörű fotókat szeretne vászonra nyomtatni ezt próbálja ki nem fog csálódni

Matt művészi vászon:

370 grammos, természetes hatású, félszintetikus, matt fehér, művészi  festővászon. Tökéletesen kifeszíthető,, egyenletes, szép textúrájú anyag. Kimondottan a jánljuk művészi reprodukciők és minőségi matt nyomatok elkészítéséhez.
Nyomtatás MOTOH ValueJet VJ-1638UH UV nyomtató használja a díjnyertes Intelligent Interwaving technológiát, ami garantálja a csíkozódástól mentes nyomatok előállítását. Itt a festék cseppek nem kémiai kötéssel hanem UV fény hatására kötnek meg, ezért tűélesek a nyomatok.

Vakráma:

Fenyőfából készül. Három méretben készíti az asztalos műhelyünk. 1x2 cm-es léc csak mini vászonképekhez használjuk max A/4 méretig. A 2x4 cm-es lécet használunk a legtöbbet, mert ebből készül a legtöbb vászonkép vakrámája. Javasolt vászonkép méretek a 2x4cm-es keret lécből a 20x30 cm-től a 200x100 cm-ig. 4x4 cm keretléc A robusztusabb, impozásabb, nagyobb képekhez javasoljuk. A 200x100 cm feletti vászonképekhez ez már jobban illik, és stabilabb is a szerkezete.

Vászonkép felfeszítése:

A vászonképek felfeszítése vakrámára egyenként kézzel történik. A munkafolyamat során gondosan odafigyelve minden sérülést elkerülve, vászonfeszítő fogó és tűzőgép segítségével rögzítjük a vásznat a kerethez

Csomagolás:

A vászonképet először stretch fóliába tekerjük, ami biztosítja a vízhatlanságot. Következik a puha habfólia csomagolás, ami védi a vászonképet a sérülésektől, ütődésektől. Végül hullámkartonba teszzük, ami megadja a külső védelmet a vászonképeknek. Sserencsére eddig talán két kép sérült meg eddig szállításkor. Azokat ismételten legyártottuk és újra elküldtük díjmentesen ügyfeleinknek.

Gyártási - és szállítási idő:

Igyekszünk minden rendelést a leghamarabb teljesíteni. Évközben átlagosan 1-2 nap alatt tudjuk teljesíteni a gyártást. Akciók és karácsony idején ez azért meghosszabodhat. SOS esetben oldalon válszthatod a garantált egy napos gyártást felár ellenében. Ekkor a rendelésed kikerül a sorból és előrekerül. A grafikusok azonnal feldolgozzák, de gyors gyártás érdekében neked is figyelned kell, hogy jóváhagyd a tervet, mert a jóváhagyásod nélkül nem tudjuk elkezdeni a vászonkép gyártását. Az egy napos gyártás nem foglalja magában a szállítási időt, (csak a személyes átvételt az üzletünkben,) mert az nem rajtunk múlik. Mi egy napos szállítást rendelünk mindig a GLS-től. Tehát a legjobb esetben az egy napos gyártást futáros rendelés esetén a te jóváhagyásod utáni második napon kapod majd kézhez a futártól. A futártól mindig kapsz értesítést amikor mi feladtuk számodra a vászonképet és reggel egy 3 órás intervallumot, hogy mikor érkezik hozzád a rendelés.

 

Hogyan hozzuk ki a maximumot a képünkből?

A kiváló vászonképhez elengedhetetlen a kiváló alapanyag, melynek a nyers kép is ugyanúgy részese akár csak egy prémium minőségű vászon vagy vakráma. Mit tehetünk annak érdekébe, hogy a kép, amit viszont szeretnénk látni vászonképként, a lehető legszebb minőségben és élességben lássuk viszont már nyomatként?

Itt találtok pár hasznos tippet:

Google: Kép alapján keresés

Ha a kívánt kép internetről letöltött érdemes megkeresni a lehető legjobb méretben. A ’Keresés kép alapján’ opcióval könnyen megtalálhatod az adott képből a legjobb minőséget. Kattints a fényképezőgép ikonra.

Majd húzd át a már letöltött képet (vagy a Kép feltöltésével a Tallózás gombra kattintva feltöltheted azt).

Az Összes méret megtekintésével kiválaszthatjuk a legnagyobb méretű és legjobb minőségű képet.

Ha a képed nem megfelelő minőségű, akkor se aggódj! Mi kihozzuk belőle a maximumot.

Hogyan döntsem el elég jó minőségű-e a képem?

Az alábbi táblázatban néhány gyakran rendelt mérethez találtok útmutatót, ami leírja körülbelül mekkora képet érdemes küldenetek nekünk.

Kép felbontása Javasolt maximális méret
2 megapixel (kb. 1600x1200 pixel) 50x40 cm
3 megapixel (kb. 2000x1500 pixel) 70x50 cm
4 megapixel (kb. 2300x1700 pixel) 80x60 cm
5 megapixel (kb. 2600x1900 pixel) 100x70 cm
6 megapixel (kb. 3000x2000 pixel) 120x80 cm
8 megapixel (kb. 3300x2400 pixel) 150x100 cm

Mekkora képet rendeljek?

Sok mindentől függhet mekkora képet érdemes rendelni, mint például a szabad falfelület mértete, a szoba hangulata és a kép stílusa. Annak érdekében, hogy segítsük a döntést, a fenti táblázat méreteit ábrázoltuk arányosan az alábbi képen:


Adatvédelmi tájékoztató